De Stadskrant - Jolanda van Velsen

De Stadskrant – Dames uit de toren, deel 3.

foto en tekst Marianne Jonkman-Klok

Het is alweer twee jaar geleden sinds Andre Kuipers de Speeltoren heeft verlaten. Sindsdien wordt de toren gevuld door vijf dames met ieder hun eigen onderneming. In deze serie stellen we graag de dames en hun activiteiten aan u voor. 

Jolanda van Velsen haar werkplek heeft in de Speeltoren het prachtige kerkraam. Ze woont in Beets en heeft na het afronden van haar studie economie verschillende functies gehad in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Menselijk gedrag

In haar financiële functie viel het haar op dat bedrijven die efficiënter willen werken vaak eerst kijken middels welk systeem of proces ze dat kunnen bereiken. Terwijl zij juist zag dat dingen vaak niet goed lopen door het gedrag van mensen. Door dit inzicht is ze zich de afgelopen 10 jaar gaan verdiepen in de ontwikkeling en het gedrag binnen organisaties.

Risicomanagement

Voor organisaties brengt ze in kaart hoe deze zijn ingericht en geeft ze advies over met welk gedrag ze een bepaald doel kunnen bereiken. Door haar aanpak zijn er minder regels nodig, ontstaat er vertrouwen en neemt de creativiteit en het werkplezier toe. Zo creëert ze een gezonder werkklimaat en wordt het voor een bedrijf makkelijker om een bepaald doel te realiseren.

Coach

Tussentijds heeft ze een coaching opleiding gevolgd en sinds begin 2020 is ze voor zichzelf begonnen. Als talentcoach helpt Jolanda van Velsen professionals die niet volledig uit de verf komen hun eigen talenten te benutten en zo nieuwe mogelijkheden voor zichzelf kunnen creëren. Haar coaching is gericht op het zakelijke leven, maar het mooiste compliment is toch wanneer de klant aangeeft dat ook zijn liefdespartner blij is met de coaching. Het waardevolle van coaching is dat al je relaties er beter van worden.

Persoonlijk leiderschap

In haar coaching traject ‘persoonlijk leiderschap’ leer je in vijf stappen zelf de leiding te nemen en word je de architect van je eigen leven.  Coaching kan één op één of in groepsverband plaats vinden.

U kunt haar website www.jolandavanvelsen.nl bezoeken voor uitgebreide informatie.

Een intakegesprek is kosteloos en vind plaats op een van de mooiste werkplekken van Edam, namelijk in de Speeltoren.

De Stadskrant – 5 oktober 2020 pagina 8