Mijn naam is Jolanda van Velsen en ik ben (team)coach met een achtergrond als bedrijfseconoom. Na het afronden van mijn studie economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, ben ik ruim 15 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven en bij de overheid. Vanuit verschillende financiële functies werd het mij steeds duidelijker hoe belangrijk gedrag binnen een organisatie is. Ik zag dat daar vaak zowel het probleem als de oplossing lag. Door als business controller de verbindende rol tussen financiële en commerciële afdelingen in te vullen verbeterde ik het samenwerken. Door bij de afdeling Internal Audit gedrag en cultuur onderdeel van de werkwijze te maken zijn er nu minder regels nodig en neemt de creativiteit en het werkplezier toe.

In 2018 heb ik een opleiding tot coach gevolgd en kreeg ik de kans om als projectleider het continue leren en verbeteren van een controller-organisatie naar een hoger niveau te tillen. Het vormen van een enthousiast team, het creëren van beleid, het trainen en coachen van mensen gaf mij zoveel energie en voldoening, dat ik vervolgens in 2020 de stap naar mijn eigen coachingspraktijk heb gezet. Met veel plezier geef ik nog steeds ondersteuning aan een ieder die knel zit en weer vooruit wil bewegen.

In 2021 ben ik gestart met een opleiding tot teamcoach en vanaf de zomer 2022 ben ik werkzaam als gecertificeerd teamcoach. Naast opleidingen neem ik jaarlijks deel aan verschillende trainingen, workshops en andere bijeenkomsten die bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling. Zo heb ik mij o.a. gespecialiseerd in methoden vanuit Deep Democracy, intuïtief systemisch werken en ben gecertificeerd in DISC & Drijfveren analyses.

Naast coaching ben ik zeer enthousiast over intervisie en ook werkzaam als intervisie-begeleider, waaronder bij YNtraining.

Ik heb een vriendelijke en open uitstraling waardoor deelnemers zich snel op hun gemak voelen en we vrij direct de diepte in kunnen om effectief vooruit te komen.

Opleiding en certificering

Master, Economics – Vrije Universiteit Amsterdam – 2005

Post-HBO Registerdiploma Coach – CPION – 2022
HBO Diploma coach teamcoach – BGL & Partners (StiR erkende opleiding) – 2022
HBO Diploma Coach Foundation (EQA) – BGL & Partners – 2022

Disc & Drijfveren analyses – Disc Benelux – 2022
Intuïtief Systemisch Coachen – Academie voor opstellingen – 2021
Jaaropleiding persoonlijke ontwikkeling – 365 dagen succesvol – 2020
HBO programma coaching & counseling – NTI – 2019
Lean Six Sigma – KLM Academie – 2016

Traineeship Finance & Control – KLM – 2009