Schrijfworkshop

Een rijke intuïtieve en creatieve schrijftraining

Afgelopen zaterdag mocht ik weer een schrijftraining geven. Ik vind het altijd ontzettend leuk om deze intuïtieve en creatieve weg tot zelfkennis te delen met anderen. Ik leer anderen hoe je op ontdekkingsreis gaat in je eigen brein. Tijdens de training maak je jezelf schrijvend bewust van je onderbewustzijn en leer je hoe je jouw bron vol oneindige kennis en wijsheid aanspreekt. 

Een mooi cadeau

Afgelopen zaterdag was weer een heel bijzondere sessie. Ik ben nog steeds een beetje onder de indruk van de mooie mensen met hun prachtige verhalen. In een groep waar je elkaar net voor het eerst ontmoet, kan het best spannend zijn om je verhaal te delen. Juist nu je je gedachten de vrije loop laat kan dit extra kwetsbaar voelen. In de groep van zaterdag, die bestond uit acht personen, was er vanaf het begin een open en vriendelijke sfeer, waardoor de groep elkaar wist te inspireren, te ontroeren en levendig mee te nemen in prachtige herinneringen. Voor mij was dit echt een cadeau! 

Als trainer hoop ik door deze kennismaking met enkele schrijfoefeningen iets bij deelnemers in beweging te brengen, bijvoorbeeld omdat een man van in de tachtig aangeef nog wat geleerd te hebben op zijn oude dag. Of een vrouw die aan het begin van de training twijfelt of schrijven wel bij haar past maar die na afloop met verwondering vertelt dat ze de training als verhelderend en waardevol ervaart. Als je daarbovenop als trainer nog eens rijkelijk wordt getrakteerd op zulke mooie verhalen, dan ben ik naast ontzettend dankbaar er ook wel even stil van.

Groepsdynamiek

Zaterdagochtend was ik in Heiloo, een prachtige locatie beheerd en zeer sfeervol ingericht door Adrie de Lange. Je voelt je hier heel welkom en je bent gelijk helemaal ontspannen. Dit is natuurlijk een prachtig basis en startpunt voor mijn training. Ik kijk dan ook uit naar de nog komende trainingen op deze locatie. Van binnen hoop ik vurig dat ik de groep van vanmorgen verder mag begeleiden in hun schrijvende ontdekkingsreis. Deze fijne en veilige groepsdynamiek maakt dat leren en ontwikkelen sneller gaat. Het maakt mij heel nieuwsgierig naar wat de overige methodes en oefeningen voor ontwikkeling bij de deelnemers gaat opleveren.

Ongecensureerd schrijven

In mijn training maken mensen kennis met intuïtief en ongecensureerd schrijven. Daarmee leg je gedachten vast die nog niet door tweede of derde gedachten zijn geanalyseerd en gecorrigeerd. Door ze intuïtief op te schrijven kom je erachter wat er diep van binnen afspeelt en wat om aandacht vraagt. Ondersteund door ontspanning- en visualisatieoefeningen kom je een stuk dieper in je onderbewustzijn, een prachtige plek om vanuit te creëren. 

Ga je deze zomer mee op ontdekkingsreis?

Deze zomer geef ik een programma van vier trainingsdagen met vier thema’s in Heiloo en Edam. Voor meer informatie zie mijn website onder het kopje ‘trainingen’. Wees van harte welkom!

Reacties van de deelnemers: ‘ontspanning’, ‘verwondering’, ‘verrassend’, ‘bevrijdend’, ‘verhelderend’.

Reacties van de deelnemers: ‘waardevol’, ‘verder op het spoor gebracht’, ‘bijzonder’, ‘nog wat geleerd op mijn oude dag’.